söndag 6 februari 2011

Livas favoritbröd

I eftermiddag har jag och barnen (Ilon hjälpte kanske inte till riktigt så mycket som jag önskade, förstås!) bakat bröd. Det är Livas favoritbröd (på delad första plats med Kung Markattas linfröbröd) och går snabbt och enkelt att baka. Det är hyfsat nyttigt och smakar himmelskt! Det allra bästa är att man kan variera ingredienserna lite efter tycke och smak. Och efter vad man har i skafferiet, såklart!



Livas favoritbröd
5dl siktat dinkelmjöl
1dl linfrön
1dl sötmandel
1dl solrosfrön
1/2 dl havregryn
1/2 dl rågkross
1dl torkade tranbär (eller aprikoser, russin - vad helst man föredrar för torkad frukt!)
2tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4dl naturell yoghurt
3msk honung
1st äpple
Blandade frön/bär/mandel till topping efter smak

1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader och placera gallret längst ned i ugnen.
2. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Spara det som ska vara till topping!
4. Rör i yoghurt och honung
5. Riv i äpplet
6. Blanda med en träslev tills det blir en deg
7. Häll ned smeten i brödformen och strö på toppingen
8. Grädda brödet i ugnen i ca 80min.

Njuuuut nybakat!

with love

2 kommentarer:

rebeckaw sa...

låter jätteee gott! Kanske man borde prova :)

Vera sa...

Testar nu! Borde vara klart om ca 20min, kvällsmacka :)
Kram!