söndag 14 augusti 2011

På äventyr med fina vänner

Våra fina vänner David & Sandra
Ivösjön låg blank framför oss. Stilla, tyst. Endast kluckandet från svallvågorna efter en liten motorbåt som slog mot stenarna vid vattenbrynet hördes. Långt borta, på andra sidan sjön, skymtade vi färjan; gigantisk och gul. Ivriga tog vi plats ombord på båten och lät David styra oss bort från bryggan ut på det blanka, släta vattnet. Vinden tog tag i håret och vi satt tysta en stund. Jag lyssnade till det sövande ljudet från motorn och njöt av att bara vara ute i den fina naturen. När vi hittat en liten sandstrand utmed ön, avskärmad med hjälp av träd och buskage, lade vi till och lastade av vår packning.


Det var varmt i vattnet och det omslöt min kropp, mjukt och varsamt, när jag sakta sjönk ned under ytan. Jag hade en för liten bikini på mig och hade med nöd och näppe klämt i mig i en röd-och-blå våtdräkt, några årtionden gammal och sådär lagom retrosnygg. Himlen var tungt grå och regnet hängde i luften till och från. Barnens flytvästar var en onaturlig färgklick mot den färglösa himlen.
När jag blötat ned mig ordentligt lirkade jag på mig vattenskidorna och gav mig tusan på att jag skulle klara att åka på dem. Ni kan tro att det var svårt! Försök efter försök krävdes innan jag äntligen höll mig uppe en kort stund. Gissa om jag var överlycklig - Jag klarade det!

Det var verkligen en fin dag som följde på och utmed Ivö. Vi grillade, badade och njöt av att vara lediga tillsammnas. När vi frusna kom tillbaka hem bakade vi hallonpaj och lät kaffet värma oss innan vi sjönk ned i soffan och såg en film tills natten slutligen smög sig på... Äkta vänskap är värdefull.

2 kommentarer:

Anonym sa...

ogilla? vem eller vilka kan egentligen ogilla detta inlägget då? o söta bilden på dom båda?

Anonym sa...

Finns alltid märkliga människor omkring oss - suck...