tisdag 14 februari 2012

Vardag, vardag...

Vi gick upp i tid men det slutade ändå med att vi var tio minuter sena till dagis. Det kändes inte riktigt bra att lämna barnen mitt i frukosten men vad ska man göra? Alla barnens saker låg i bilen. Vagnen låg i bilen. M hade tagit bilen till jobbet i morse eftersom han inte ville cykla när det var så halt. Vi hinner inte riktigt kommunicera med varandra när han börjar jobba 05.00. Jag är långt ifrån vid medvetande vid den tiden.

Det var för lite snö på vägen för att kunna ta barnen i pulkan. Det var för mycket snö på vägen för att Fröken Bus skulle kunna cykla. Det var även för mycket snö för att vår lilla resevagn skulle gå att köra problemfritt i snön. L ville gärna cykla men vi fick lämna cykeln vid vägkanten efter 40 meter. Det tog alldeles för lång tid! Hon blev helt förkrossad! "Den kan inte så där helt ensam, mamma!" "Tänk om den känner sig övergiven? Eller om något annat barn tar den?!" Jag fick minsann svära dyrt och heligt på att jag skulle se till så att den kom hem ordentligt. Och jag fick sätta den vid ett träd så att den inte skulle känna sig alldeles för ensam medan den väntade på mig.
Sedan ville hon bli buren eftersom hon tyckte vi gick för fort. Min dotter är ingen liten flicka längre - hon är lång och tung! En gubbe satt på en stol utanför ett litet hus och skakade bara på huvudet åt oss när jag kämpade mig fram med en liten Lillebror i en klen sulky och en ledsen Storasyster hängandes i famnen. Nåväl, alla morgnar kan inte vara felfria och enkla!

Nu har jag åtminstone fått i mig kaffe i lugn och ro, läst lite Phonetics, skickat in min journal på The Color Purple och ska sätta igång att läsa den amerikanska pjäsen Death of a Salesman. Jag har kommit till sidan 33 och tycker den är ganska märklig. Den ska tydligen vara en av de största texterna i vår tid så jag får väl ha lite tålamod med den.
I eftermiddag blir det en tur ut till högskolan och sedan väntar vaccin på BVC. Och just det ja - det är ju Alla Hjärtans Dag idag...

1 kommentar:

monia - med bulle i ugnen sa...

sv: ja :)

Jaså, lite tidiga då :) kan vara på gång för mig närsomhelst också, det vet man ju aldrig :D

Kram