måndag 8 augusti 2011

Morgonprat om en skrynklig kjol

Idag känns det lite som en sådan där klar, fin och frisk höstmorgon. Ljuset är mjukt och kyligt på samma gång. Man huttrar till lite, när man öppnar dörren och går ut. Huden knottrar sig och man drar koftan lite tätare kring sig. Jag hade huvudvärk en stund i morse men det släppte när jag fick kaffe i mig. Jag har bytt blöjor, bäddat sängar och fixat välling. Dukat fram frukost och redan haft en fight med världens trotsigaste treåring. Skrik och känslosvall hör tydligen till den här åldern. Jag tog på mig ett blommigt linne och letade fram min svarta kjol. Den låg ihopknycklad i en väska i hallen. Skrynklig. Ibland kan en sådan liten motgång få mig på fall men idag är jag stark och jag ryckte bara på axlarna. Jag tog på mig kjolen ändå. Den slätade ut sig och satt perfekt när jag väl fick på den. Jag fyller åtminstone ut den, tänkte jag och log åt min spegelbild. Mammakilon som envist sitter kvar trots att jag anstränger mig. I mellan åt. Jag antar att det är där felet ligger. Jag slog upp kalendern och det fladdrade till i maggropen när jag tittade några veckor framåt. Skolstart. Inskolning på dagis. Verkligheten närmar sig. Bäst att njuta fullt ut i min lilla bubbla de sista veckorna...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Dra på smilbanden kära du.. Ibland känns det som att du har läst liiiite för många chick lit böcker eller har jag fel? Clary heter jag förresten! Ha en underbar dag i exotiska Rinkaby! Kramis!

Johanna - Tvåbarnsmamman mitt i kaoset sa...

Tack för din kommentar och du..
ÄLSKAR din header, fågeln. WOW!

Mathilda sa...

Clary:Tack - det ska jag absolut ha! :)

moii sa...

Clary - HAHAHA! Undrar vem som tror sig leva i en chick-litt-bok! Namnet säger ju det mesta! Bättre att leva nöjd i verkligheten, i en liten by och uppskatta sitt eget liv och vara lycklig än att som DU din tönt, leva i en fantasivärld i din stora förstörda stad och tro att man är nå som inte man är! HAHA!

//MOi

Anonym sa...

Men oj vad ni blir provocerade. Under lämna en kommentar står det faktiskt "Skriv precis vad du tänker just nu men snälla stå för ditt skrivna ord" Just precis vad jag gör. Mathildas tavlor är jättefina tycker jag men gillar inte hennes sätt att skriva på. Får jag tycka det??? ´/Clary

Mathilda sa...

Clary: Självklart är det meningen att man ska skriva precis vad man tänker och ja, jag uppskattar att du står för ditt skrivna ord och undertecknar med namn - numera. Du har ju faktiskt inte alltid undertecknat med namn, glöm inte det.

Roligt att du gillar mina tavlor..... :)

Lev väl!