tisdag 23 september 2008

Kaffebegär, Mockasinjakten & min kamp mot Kitty

Jag har redan druckit två stora kaffekoppar idag. Ändå är jag så fruktansvärt sugen på just kaffe. Kaffe & trevligt sällskap. Kaffe & paj. Kaffe & en spännande bok...

Jag är sugen på att bara sitta ned vid ett stort caféfönster och blicka ut över myllret, den ivrigt framrusande folkmassan som håller till på stadens gator.

Imorgon är M ledig hela dagen. Då ska jag yrka på att vi beger oss upp på stan och avnjuter denna fantastiska dryck. Och jag är fortfarande ute efter röda, vita, bruna eller svarta mockasiner åt Lilla L. De på PO.P var alldeles för stora. Jäkla skit. Och H&M är ju helt belamrade med Hello Kitty-prylar. Kan inte någon vara snäll och (små barn, titta bort) slå ihjäl den jäkla katten? Förinta den. Överdriven konsumtion kan ha bieffekter. Jag är helt säker när det kommer till just det påståendet. Folk är som besatta utav denna kissekatt. Jag tyckte hon var ett ganska roligt och faktiskt lite sött motiv tidigare, för några år sedan. Innan denna hysteri satte spöken i hjärnorna på svenska småbarnsföräldrar. Och tonåringar. Nu däremot är jag så trött på henne att jag får allergi och kräkningar bara jag tänker på henne! Inga Hello Kitty-prylar så länge jag får bestämma över L's garderob, det är i alla fall en sak som är säker. (Jag vet att det säkert är massor av mammor som kommer vallfärda mot mig och hata mig för all framtid men jag står inte ut med att hålla det inom mig längre! Jag måste få uttrycka min irritation annars svämmar jag över!) Jag tycker det är synd att kedjor som H&M ska överdriva och liksom "förstöra" plagg som annars hade varit kanonfina, genom att sätta sådana irriterande motiv på. Har de inga designers? Vad får de betalt för? Att sätta ett Kittyhuvud på allting är enligt mig ett tecken på fantasilöshet och lathet. Kom på nåt nytt, tack. (Jag vågar påstå att H&M's barnavdelning är den tråkigaste och mest könsinriktade bland kedjorna där ute i vårt avlånga land, i år.)

8 kommentarer:

rebecka sa...

Jaa ush så hemskt, stackars små barn alltså. Förstår inte hur de kan blanda i nått sånt i mat som små barn ska äta, hemska människor!

Tur att man inte bor i Kina...

Catti sa...

Åh tack och lov! Någon fler än jag so HATAR Hello Kitty!!! Och jag är ju världens kattmänniska liksom.. Men INGA såna kläder eller prylar i mitt hem! URS! Samma sak med alla som BARA köper rosa kläder och saker till sina flickor.. Herregud vad fult det är!

Sofie sa...

Vad SÖT du är :) ja jag hoppas att få ordning på bloggen snart. Vilken mysig blogg du har, nu får jag ännu mer att läsa hihi. TACK vännen!

Anonym sa...

Håller med, tjatigt med Hello Kitty. Men ibland måste man se förbi en del. Jag gillar ännu mindre att bebisar blir modeoffer.
Barn gillar ju faktiskt upprepningar, saker de känner igen m.m. Försök se detta ur barnens synvinkel, inte modeguruns.
Jag lovar, inga kittyjulklappar;)

Vera

Tilda sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tilda sa...

Vera med flera: Självklart ska inte barn bli modeoffer! Det var inte så jag menade riktigt.

Jag menar bara att jag är trött på ENBART rosa och puttenuttigt åt flickor & blått åt pojkar. De flesta ifrågasätter om L är en flicka eftersom hon ofta har könsneutrala kläder. (självklart sätter jag på henne rosa då och då och jag tycker Barbie-dockor är roliga, det är inte det jag säger!)

Jag är lite trött på att folk dömmer så fort och har lite förutfattade meningar om saker och ting, särskilt barn och deras kläder, lekar, filmer m.m. Jag vill jobba bort det där tänket lite. När jag var liten gällde Barbie likamycket som Cowboys och Sjörövare (som ju anses pojkigt).

Det känns som att motiv som Kitty utnyttjas och sätts på kläderna enbart för att "lura" föräldrarna. De vill självklart bara tjäna pengar - De satsar hellre på sådana "säkra" kort än jobbar fram ett nytt, tilltalande motiv.
Sen är det ju självklart att vissa figurer som figurerar på TV, i filmer och liknande blir favoriter hos barnen och att barnen vill ha dem på kläderna, men det är en helt annan sak. Då kan barnen oftast säga till själv att de vill ha just den figuren på tröjan! Men då är det barnets eget val.
En bebis kan inte riktigt tycka till om Hello Kitty är något att ha eller inte... Jag menar att man inte ska gå på allting som förälder och sätta det ena eller det andra på sitt barn för att "alla andra gör det" eller för att just Kitty syns överallt. Det är ju föräldrarna som blir lite "lurade".

Nåväl, det är mina åsikter och det tål att diskuteras!

Rosa Hemmet sa...

Tjopp! Håller med dig ang. Kitty, det är uttjatat som 1000, skulle heller aldrig släpa hem henne till mig, även om hon är rosa ;) Ska vi starta en namninsamling? :D

Johanna sa...

Du skriver så bra! Du ingjuter alltid en känsla när du skriver, något man kan ta med sig att tänka på och hoppas att själv uppleva eller känna någon gång!
Angående Hello Kitty, min systers enda önskemål till sin födelsedag var en gitarr. En rosa sådan med, gissa vilket motiv!
Skulle vilja tipsa om en skön barnklädesaffär i Karlshamn:
www.busochrackartyg.com
Ha en underbar kväll!