torsdag 8 december 2011

Om nuet

Tre veckors praktik är över. Jag har varit osocial och fruktansvärt stressad. Igår tog min syster med mig på ett yogapass och jag kände mig som en helt ny människa efteråt. Jag kom till passet helt förstörd med sprängande huvudvärk, illamående, tankarna i kaos och mitt inre i uppror. Efteråt var allt som bortblåst! Att börja träna är det bästa jag har gjort på länge och jag tänker se till att det håller i sig.
Dagarna de senaste veckorna har bara försvunnit ur mitt grepp och jag har längtat efter helgen så innerligt mycket varje vecka. Fredag  i morgon är alltså välbehövligt! Jag ska göra vid mina naglar och sedan ska vi bara använda eftermiddagen till att njuta av alla frånvarande måsten. (De som jag skjutit åt sidan och tänker ta itu med efter helgen!)

Jag var uppe och kikade in genom dörren som leder in till vårt blivande sovrum och såg att de åtminstone lagt golvet och målat väggarna. Förhoppningsvis dröjer det inte många dagar nu. Hela mitt väsen längtar efter en egen plats, en privatplats för återhämtning och vila. Jag lääängtar...

3 kommentarer:

rebecka sa...

HUr var det att ha praktik? :) Fick du hålla i lektionerna själva och allt så?

Mathilda sa...

Rebecka: Det var...mycket! Det var första gången jag hade en sådan lång praktik (på GYMNASIET dessutom!) och det var första gången jag skulle planera alla lektioner, ett litteraturtema, hålla alla lektioner själv och liksom vara lärare på riktigt. Jag var väldigt nervös och lite osäker i början men jag lärde mig hur mycket som helst! Det var roligt! Men det är alltid lite läskigt att ha en lärarkandidat till att vara med hela tiden (Vi var två på samma handledare) eftersom man blir bedömd och granskad i sömmarna av både den och handledaren.. Jag kände väl att jag inte riktigt kunde släppa och vara den jag är. Men - som sagt, lärorikt, läskigt, roligt, stressigt...! Det är ju i verkligheten på skolorna man lär sig mest. :)

Johanna by hand sa...

skönt!