tisdag 16 mars 2010

Kontraster

Vårsolen är stark i mina ögon. Jag får kisa mot den samtidigt som jag vänder kinden till för att få ta del av dess värmande smekningar. Kylan får mig att rodna och jag rättar till sjalen för att undkomma den isande luften. Det är sådana sprakande kontraster i naturen denna tid. Solen som ger nytt liv, energi och lyckokänslor i hela kroppen möter den bitande kylan som minusgraderna bär med sig. Ljusgröna knoppar som kämpar mot det jordbruna, fula som dolt sig under den vita snön i flera månader. Fågelkvitter, så ljuvt och klingande, på samma gång som jag ryser inför det kristalliga ljudet mina stövlar frambringar då jag trampar på en isfläck på asfalten.

Jag tror att alla längtar lika mycket som jag efter våren. Den låter sig dröja i år. Vintern har haft ett stadigt grepp om oss, under ovanligt lång tid, här nere i söder. Jag längtar efter att kunna gå ut i pumps och jeansjacka, idag.

2 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Oj, GRATTIS till den lilla i magen!

Ljuvlig header du har gjort!
Kram, Ann-Christine

Emma Öster sa...

Nämen Tilda!!! Grattis!!! Gud så underbart! Vi försöker o försöker att få ett syskon till Clara men det vill sig inte riktigt... Karin ska med ha en bebis! Hon ska ha i slutet på Maj. När är ni beräknade? Åhh Grattis ännu en gång!