lördag 20 december 2008

L's möte med Kian från Singapore

Mörkret faller redan, vid denna tidiga timma. Jag vill bara tända vartenda ljus och värma på en flaska glögg, skapa mysig stämning och bädda ned hela familjen under tjocka filtar.
Det har regnat och blåst ute i Åhus idag. L och jag har spenderat dagen här och vädret som vi trotsade för en promenad ingav varken julstämning eller vinterkänslor - var håller snön hus, tro?
Vi gjorde mamma och Lasse sällskap hem till deras vänner, vars son bosatt i Singapore var på besök över julen. Johan och Venetia, som jag känner sedan tidigare var där med sin son Kian, bara några veckor yngre än L. Det var verkligen speciellt att se hur två barn i samma ålder, men från två helt olika delar utav världen, faktiskt kommunicerade precis som om de vore bosatta i samma stad. Trots att Kian var lite avvaktande i början och trots att han inte lyssnar till svenska överhuvudtaget kom de tillslut bra överrens och hade jätteroligt tillsammans. Det är fantastiskt med barn, de är inte bundna på samma vis som vuxna...

3 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Ja, regn är ju inte riktigt det rätta julvädret! Här har ju mycket snö nu smält bort, men det uppskottade jättesnöberget utanför mitt köksfönster står kvar. Det vore trevligt med lite nysnö till jul. I väntan på hjälper jag julen på traven med lite juldofter..

rebecka sa...

Hur länge höll separationsfasen för Liva?

Jag hoppas den går över snart, så jobbigt :(

rebecka sa...

Ja, visst är den söt :)
Det står storlek 86 i den så den ska väl egentligen vara KORT-KORT.

Hon kan ha den länge :)