fredag 13 januari 2012

Från Kaos till Ordning

Inskolningen på förskolan går bra. Barnen trivs! Jag kan äntligen pusta ut! Vilken skillnad det är att slippa köra fram och tillbaka till stan.

Jag försöker skriva en elevtextanalys som sista ansträngning i svenskakursen och lyssnar på musik på hög volym medan M städar vårt hus. Så fint och rent det blir överallt! Vartenda skrymsle och vrå har han röjt ut och städat. Jag trodde inte att jag älskade ordning och reda så mycket som jag gör. Förut var jag Fröken Kaos i egen hög person men nu får jag rysningar och obehagskänslor i hela kroppen om saker inte ligger där de hör hemma och om det är oordning i skåp, förråd och garderober. Vad har hänt?!

Ute skiner solen och får mig att sukta efter vår men luften är kall och krispig, vinden rå och inte alls så skonsam som den ser ut att vara om jag blickar ut genom fönstren.

1 kommentar:

Anonym sa...

Yes!äntligen har allt jäkla tjatande börjat ge resultat! Började typ när du var i 1 års åldern....men skam den som ger sig - Tilda börjar bli stor tror jag Puss min groda -älskar dig!/mamma