fredag 12 november 2010

Min nördiga passion

Jag skulle kunna köpa böcker till alla mina nära och kära i julklapp. Jag brukar ofta ge bort böcker eftersom jag råkar ha en livslång förälskelse till doften av skrämmande verklighet eller högtsvävande fantasiskildringar. Jag älskar känslan av en ny, outforskad bok i mina händer - pärmarna, bokstäverna som satts ihop omsorgsfullt så att de bildar ord, meningar... Någons tankar som för evigt satts i tryck. Svart på vitt. Bilderböcker köpte jag ofta även innan jag fick barn. Illustrationerna, formgivningen och de mäktiga sagorna som de ofta innehåller fängslar mig. Böcker är för mig en investering.
Jag älskar att leta efter Den Perfekta Boken till en person - en bok jag tror passar alldeles ypperligt för just den individen, på den platsen i livet där personen i fråga befinner sig.
Jag är alldeles för sällan på biblioteket nu för tiden men jag och barnen gick dit förra veckan och doften av gamla gulnade boksidor som slog emot oss då vi kom innanför dörrarna fick det att kittlas i maggropen. Det må låta jättenördigt men det är den nakna sanningen. Jag är en nörd!
Jag har mest läst måste-böcker som hör högskolan till och inte haft tid över till nöjesläsning det senaste året men nu i vinter ska jag minsann se till att läsa.
Och ja, jag skulle verkligen kunna köpa en bok till alla mina nära och kära. De hade suckat högt och himlat med ögonen - inte alls förstått min eufori och förväntan inför deras reaktioner. "Jaha. En bok. Tack så mycket".

2 kommentarer:

Familjenlovely sa...

Mys e de att ha en stund över o få läsa lite!dock e ja jättedum som hellre sätter mig m datorn i knäet..knäppt!e superdålig på att läsa men tycker de e mysigt..har faktiskt köpt en bok till petter i farsdagpresent..sov gott söta du!kram

Vera sa...

Det finns i alla fall en som förstår din nördpassion! JAG!
Kramar!