måndag 13 juli 2009

Funderingar

Det är tidiga morgnar och sena kvällar som styr min vardag just nu. Jag jobbar igen. Bloggen får lida lite. De projekt jag hade för sommaren ligger ogjorda. En bunte tyg som skall bli lapptäcke, klänningar och annat fint, ett bord som ska slipas, målas, tapetseras, en pall som ska kläs om, böcker som skall läsas ut - jag hinner inte med! Men det gör mig inte så mycket med tanke på att jag snart ska börja göra något jag verkligen vill.

Att jag ser ett slut på de långa timmarna i kassalinjen gör att det faktiskt är riktigt kul att gå till jobbet vissa dagar. Och alla ni som undrar; Jag ska läsa till gymnasielärare. Skittråkigt, enligt många. Tokroligt, enligt vissa. Jag är i alla fall själaglad. Äntligen har jag tagit ett steg framåt...
Det som stressar mig något oändligt är körkortet... När tusan ska jag ha det i min hand?

5 kommentarer:

Ellen sa...

Oj va skoj med gymnasielärare :)..i vilket ämne? Jag ska med läsa till lärare i höst, dock mot yngre elever!

rebecka sa...

Hur lång är den utbildningen?

jag vill läsa till grundskolelärare, åldrarna 1:an till 3:an.

*elina* sa...

Roligt att du vet vad du verkligen vill och att du kommit in på linjen! Själv är jag 7e reserv på sjuksköterskeprogrammet, även jag har kommit fram till vad jag verkligen vill :) känns helt underbart, lycka till!

Mamalicioous. sa...

Hehe ja det är allvar :) Jag ringde vägveket och frågade om man kunde boka tid privat istället för att göra det via en körskola och det gick bra :) sa ju såklart att jag tagit intensivkurs osv.. Men jag bokade en tid om ca 1,5 månad så jag har gott om tid att köra massor tills dess :)

Marie sa...

Men GRATTIS! Att studera som vuxen är en riktig hit. Det är så mycket roligare. Ett tips för att få ihop det bra är att se det som ett jobb. De dagar du inte har schemalagda så åker du till bibblan eller dylikt och pluggar. Då slipper du sitta när lillan gått och lagt sig, och lär dig garanterat bättre också eftersom du är piggare på dagen!