tisdag 28 juni 2011

Mitt i allt kaos, en sekunds njutning och verklighetsflykt

Mjuk, vit sand som formar sig under tyngden från min kropp. Handduken är ful och sträv. Jag drar ett djupt andetag och lungorna fylls av tångdoft. Himlen är klarblå, molnfri och känns len. Solen gassar från sin höga tron och hettan får huden att rodna. I vattenbrynet leker mina barn. De vill svalka sina kroppar men det iskalla vattnet skrämmer snabbt dem på flykt undan de krusande vågorna. Bollar mot bara fötter, fniss och ett smackande från kyssar i vassen. Äspetstranden ler mot oss från sin allra bästa sida idag. Vi har tagit en paus från allt kaos och låter verkligheten stå åt sidan till förmån för några timmars njutning i ett parallellt universum där ingen kan nå oss, rycka tag i oss och slita oss bort från den lilla värld vi skapat, här och nu... Imorgon, vid lunchtid, får vi nycklarna till vårt nya hus och det blir till att slita dagen lång. Flytta, röja, bära, sucka, stånka, pusta ut och andas innan vi tar nya tag igen. Imorgon lämnar vi vårt hem sedan fem år - staden vi vet kan vara vacker.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande med flytten men vad är det för en liten,ursäkta håla, ni ska flytta till? Du har ju förmågan att försköna det mesta. Ser inte något exotiskt med hålorna runt Kristianstad men kul att nån gör det, hihihihi! Kram Fia

Mathilda sa...

Att man väljer att definera en liten ort som "håla" är ett val man gör. Jag tycker det är mycket trevligare att försöka se det vackra i det lilla, du kan kalla det att försköna om du vill - men visst vore världen bra grå och tråkig om man inte valde att se den med "rätt" ögon. Alla platser ter sig möjligen icke-exotiska när man vant sig en smula, det är likadant med relationer, jobb etc. Det gäller att försöka ta till positiva tankar och le åt livet i stället för som du skratta och låta sina egna negativa tankar smutsa ned andras glädje. Men tack för din tanke!

Anonym sa...

Aj aj aj, det där var visst en öm punkt. Yttrandefrihet? Ha en skön dag o lycka t med flytten! Kram Fia

Mathilda sa...

Haha, nej absolut inte. Yttrandefrihet är fantastiskt och något man ska ta tillvara på! Men inskränkta, negativa människor gör inte livet skönare, direkt. Le åt livet och lev väl!

Anonym sa...

Hahaha du e skön Tilda !!!
Bra svarat hela tiden !
Tycker du har absolut rätt !!!

Kramiz Jenny C

Mathilda sa...

Jenny, du är välkommen ut till huset när du vill! Det tar ju bara några minuter att köra :) Kram!

Anonym sa...

Åhh du anar inte vad jag längtar till att göra det !!! J sa att det va jätte fint... ;) kram

Maria sa...

Välkommen till hålan bredvid min håla!!
Hoppas ní kommer att trivas :)

Vi ses!
Kram

Anonym sa...

Tilda du är bara så underbar - love you!!