tisdag 17 maj 2011

Om att vara mamma

Att vara mamma till en viljestark, smart, fantastisk liten tjej är underbart. För det mesta. Ibland har vi hemska utvecklingsperioder (eller rent och skärt trots om man vill kalla det så, istället) och just nu är vi i den hittills värsta fas jag någonsin varit med om, eller kunnat drömma om. Jag sliter mitt hår, skriker långt mycket högre än Ronjas vårskrik inombords och det känns som om jag ska gå i sönder ibland. Ibland är det kämpigt att vara mamma till världens finaste tjej. Ibland vet jag inte Hur jag ska räcka till. Ibland vill jag bara stänga dörren och gå upp i rök, låta någon annan ta över. Ibland önskar jag att jag ska hitta en magisk bok där alla föräldraskapets hemligheter står avslöjade, där de enastående knepen finns blottade till mitt förfogande. Ibland önskar jag att jag plötsligt hade alla svaren. På hur man ska göra för att det ska bli bra. Ibland är jag helt slut i både hjärna, hjärta, kropp och själ. Idag är en sådan dag. Igår var också en sådan dag.

4 kommentarer:

johanna sa...

Ja, alltså shit vilka som skitungar de kan vara. Tea är faktiskt riktigt elak iblanad. Kommer in i sovrummet och sluter av mig täcket, slänger sig på golvet i affären och skriker nej så fort jag säger ja. ha ha. det värsta som finns, när man bara vill kramas och pussas med sina barn. Säga till uatn att vara för sträng och ge dem möjligheter till att komma på saker själv utan att vara för lös som mamma. men det är värt allt när man får en kram på slutet av dagen.

Maria sa...

Ja visst är det fantastiskt att vara mamma! Jag känner så väl igen mig i allt du berättar. Men jag lovar att du räcker till, du kommer att hitta dina egna enastående knep och dina egna svar som funkar för just dig och din lilla tjej. Och du gör det bra - du är den bästa mamman som dina barn kan ha!!

Kramar Maria
Ps Hoppas att idag blir en bra dag!!

Beatrice, mamma till skrutten Robin sa...

Jag känner igen det där... Oftast är det alldeles underbart att vara mamma till världens härligaste skrutt, men ibland kommer såna där dagar när man bara vill bädda ner sig. Som tur är vet man att det går över :)

Lelle sa...

Precis så är det. Du skriver det så bra bara;) Nästa gång jag känner så som du beskriver, så ska jag kopiera denna texten till min blogg. Men jag lovar dyrt och heligt att jag ska länka den hit till din blogg så att du inte ska känna dig bestulen<3