fredag 8 oktober 2010

How to save a...skåp

Ett gammalt, brunbetsat skåp med trasigt lås och skavanker här och där stod i min pappas källare när han köpte huset. Han tänkte göra sig av med skåpet som i hans ögon inte var något att ha - men jag kom till dess undsättning!  Det kan ju bli ruskigt bra, tänkte jag och bad honom hålla det åt mig. Det saknar fötter och ovandel, en list är trasig och låset är helt värdelöst. Storleken är däremot perfekt! Det är precis så högt som jag vill och lagom djupt. Idag har jag slipat mig svettig och jag tror att det kan bli sådär bra som jag tänkte att det skulle kunna bli, första gången jag såg det. Om (när) jag blir klar ska jag förstås visa resultatet här! Jag måste köpa en ny list, vackra knoppar, träspackel och en matt svart färg att dränka det i... Åh vad jag älskar att få skapa och arbeta med händerna!

3 kommentarer:

Rachel sa...

roligt! i min blogg visar jag ett skåp vi har gjort om i veckan, och lite längre bak 3 andra skåp som fått sig en omgång under sommaren. håller på med ett just nu också, ska införskaffa några fina beslag. sen har jag ett som står och väntar på mig i gästrummet. det blir verkligen stor skillnad om man lägger ner lite tid och färg på en möbel :)

Mathilda sa...

Rachel: Vill du skicka en länk till din blogg?! Nyfiken!

Rachel sa...

http://rachelsmirakel.blogspot.com/

:) sådär ja. tror att 2 eller 3 av skåpen är med på bloggen. men sen när alla är klara ska jag nog lägga ut bild på alla. brukar ta före och efter bilder på dom. det är roligt att se!