söndag 18 januari 2009

Ett virrvarr från sängkanten

Fan. Klockan tycks alltid hinna bli så himla mycket innan jag lyckats slita mig från mitt pysslande och min värdefulla egentid om kvällarna. M och lilla L sover redan djupt. Tystnaden omsluter mig likt en skir slöja. Jag hör vår dotter dra en djup suck i drömmen, då och då.
Regnet smattrar mot rutan och jag ser mig omkring i det dunkla rummet. Jag tycks inte ens ha märkt att Tvn slocknade och att M släckte lamporna då han gick till sängs. Kan endast urskilja ett par mörka siluetter och får tvinga mig själv att hålla ögonen på skärmen för att inte fantasin ska leka mig rädd. Jag tycker inte om mörkret. Fantasins obehagliga skuggömma får håren att resa sig på armarna och hjärtat att slå hårt i min bröstkorg. Vad barnsligt, tänker ni. Att vara mörkrädd. Men mörkret är opålitligt. Ständigt på flykt undan ljuset.

Jag är plötsligt trött. Blir förbannad på datorn som får tiden att rinna mig ur händerna, som får mig att slösa bort en kväll istället för att ta vara på den. Spendera den mer vist.
Bröllopsplaner i ett enda virrvarv uti min hjärna. Det är roligt men på samma gång ganska knepigt. Att reda ut alla knutor är en utmaning... M har ordnat en hel del. Nu återstår det som är "mitt". Det kreativa. Pysslandet.

Jag längtar efter sängen nu. Våra nya, frasiga lakan som bär på en känsla utav hotell-lyx. Det är väl underbart att gå och lägga sig då hela kroppen ropar högt efter ett nya, frasiga lakan, ett mjukt täcke och en varm kropp att hålla om? Jag går till sängs. Godnatt.

2 kommentarer:

caroline sa...

jag håller med sååå mycket!
datorn slukar tid, jag har också svårt och slita mig.

jobbigt hur beroende man blir..
hoppas du sover gott nu! (jag borde gå och lägga mig jag med..klockan är väääldigt mycket nu. men jag tar till försvar att jag jobbat natt och vänt på dygnet hahah)

marie sa...

Här har ni en till!

Klart att jag vill fotografera er, det verkar som det kommer att bli ett så fint bröllop.

Hör av dig om lite detaljer, vi kanske kan träffas och prata lite om önskeål och så.

Kram!