torsdag 1 januari 2009

Gott nytt år 2009

Det är den första dagen på ett nytt år. Frosten täcker den grå asfalten utanför fönstret och får den att skimra likt silver. Att skåla in det nya året med Champagne igår kändes lite mer än vanligt. Det känns som att 2009 kommer bjuda på många skratt och lyckliga ögonblick. L vaknade lite innan tolvslaget och att få möta det nya året genom att se in i hennes glittrande ögon som så sagolikt reflekterade färgerna från de sprakande fyrverkerierna, fick det att pirra i maggropen av lycka. Och förväntan. Det blir vår dotters första, andra år. Hon fyller ett om fyra månader - åh, hon börjar bli en sådan stor tjej. Jag ska njuta av varenda ledig dag tillsammans med henne, nu under våren. Snart ska jag nämnligen tillbaka till jobbet. Tiden går så snabbt... Jag ska faktiskt jobba för allra första gången sedan L föddes, idag(!). Och det känns i hjärtat. Jag har haft ont i magen hela morgonen, trots att jag vet att hon kommer få det bra hos sin farmor de få timmarna det handlar om, i eftermiddag.

Åter till det här med 2009; Jag ser framemot en sommar som invigs med att jag och min älskade M knyter äktenskapets band (Haha, vad präktigt det där lät då!) på stranden. Förhoppningsvis blir det en av de bästa dagarna i våra liv. Jag ser framemot en sommar då L för första gången ska få bada i havet. En sommar som alldeles säkert innehåller många skrapsår på knäna och många tappade glassar, cykelturer i Åhus, midsommarfirande med jorgdubbsfläckar på klänningen...
Hösten kommer sen, då jag förhoppningsvis börjar plugga. Hösten då L ska skolas in på dagis - usch det smärtar i mig bara jag tänker på att lämna bort min stjärna till helt okända människor. Och sedan kommer vintern återigen och det hela börjar om på nytt igen.

Ja, jag tror att det här året kommer bli ett ljust år. Ett lyckligt år.

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Åhh, låter som ett pefekt år!

P.s såhär när ett nytt år börjar kanske jag ska hälsa att JAg gillar verkligen din blogg! Fortsätt såhär :)

Fröken Fräken sa...

Ja, du verkar ha en himla massa roligt och intressant att se fram emot. Själv är jag ju jättedålig på att göra upp planer, eller ska vi säga att jag gillar nuet?! Har mer en erfarenhet av det aldrig blir som man har tänkt sig, så just nu njuter jag bara av att allt känns väldigt bra och jag känner mig väldigt nöjd med livet.

Ja, det känns rätt pirrigt glatt av att plötsligt blivit utvald som månadens blogg i Lantliv :-) Och ja, här ska fortsättas att pysslas!